Sveriges journalistkår kraftigt vänstervriden  visar ny undersökning

70% av Sveriges journalistkår röstar rödgrönt visar en ny undersökning. 41% röstar på Miljöpartiet, 15% röstar på Vänsterpartiet och 14% på Socialdemokraterna. Även den nyutkomna boken "Svenska journalister 1989-2011" tar upp detta missförhållande.

Detta märks också allt tydligare när alla rasistbrott plötsligt påstås begås av högerextremister. Allra tydligast är det i fallet Peder Mangs, seriemördaren från Malmö. När det framkom att han faktiskt varit inskriven medlem i Vänsterpartiet blev det plötsligt tyst. Brott begångna av vänsterextremister får föga uppmärksamhet trots ideliga uppmaningar till våld och mord på journalister och politiker.

Vänsterextreemist får fängelse för barnmisshandel

Kassör i Vänsterpartiet stal hudratusentals kronor ur partikassan

Uppsalakidnapparna får skärpta straff

Vänsterpartiet lärde barn slå ihjäl politiker med baseballträ

Högerextremisters brott verkar mest vara något som hör det förflutna till av tidningarnas rapporter att döma, när de gräver upp något gammalt från 90-talet som tecken på hur de ser ut nu. Att politiska tal konstant störs eller attackeras av vänsterextremister är inget som rapporteras av etablerade media, ej heller misshandel av politiker och fysiska attacker mot demonstrationståg för SD.

Vänsterextremist fälls för ofredande av SD-politiker

Vänsterextremist döms för misshandel av SD-politiker

Det krävs stora proportioner på ett vänsterextremistiskt brott för att det ska rapporteras av media, som när de slog sönder stora delar av centrala Göteborg 2001.

Det finns ett verkligt skäl till att Försvarets forskningsanstalt pekade ut vänsterextremism, vid sida om islamism, som det största hotet mot säkerheten i Sverige (i en numera raderad chatt på på en svensk kvällstidnings sajt). Detta är dock något som av ideologiska skäl aldrig kommer att rapporteras av vår starkt vänstervridna journalistkår.

22 juni 2012

Uppdaterat 2 dec 2012
Kulturvänstern gullar med gängkriminalitetsförhärligande rapgruppen Kartellen. DN:s kultursidor höjer rapgruppen till skyarna. Om det hade rört sig om några negativa ord om invandrare eller hot mot vänsterpolitiker hade det hörts ett ramaskri av upprördhet och gruppen hade istället sänkts för sin osmaklighet, men så länge det rör sig om Sd-ledaren Jimmie Åkesson är det helt okej. 
Gruppens ena sångare Sebastian “Sebbe” Stakset är polisanmäld av Jimmie Åkesson för mordhot och utreds för närvarande av Säpo, medan den andra,  Carmona, avtjänar ett livstids fängelsestraff för anstiftan till mord på en högsäkerhetsanstalt i Åbo, Finland. Carmona har en lång brottshistoria bakom sig med bland annat vapenbrott och stölder.

Uppdaterat 11 mars 2013
Återigen uppmärksammas hur vänstervriden journalistkåren är.
"SVT:s partisympatier skiljer sig extremt från allmänhetens. Det är ett demokratiskt problem", hävdar Kent Asp, professor vid Göteborgs Universitet.
52 procent av journalisterna på Sveriges Television sympatiserar med miljöpartiet, 13% på socialdemokraterna och 18% på Vänsterpartiet, visar en undersökning från Göteborgs universitet.Uppdaterat 12 april 2013
Det moderata kommunalrådet Mats Green i Jönköping blev nedslagen bakifrån utanför sitt hem och polisen misstänker att vänsterextremister kan ligga bakom dådet.

Inga kommentarer: