Det senaste i följetongen om hur fulmedia  rapporterar

Utomlands får kvaliteten hos Sveriges mörkande journalistkår motta växande  kritik och man kan förstå varför. Medias rapportering av brottslingar skiljer sig markant mellan svenskar och invandrare, vilket Media mörkar  tidigare har uppmärksammat.  Det handlar inte bara om att media hänger ut svenskar som begått brott med både namn och bild, helst redan innan de ens hunnit åtalas, medan de pixlar bilder på invandrare som begått brott till oigenkännlighet och till och med ändrar hudfärgen på bilden genom så kallad vitpixling. Ett par exempel på hur det kan se ut:Inte heller namn publiceras på invandrarbrottslingar, utan media brukar nöja sig med att benämna dem ”svensken”. Vid publicering av signalement utelämnar gammelmedia konsekvent hudfärg:
16-årig flicka överfalls­våldtagen i Tensta
19-årig flicka gruppvåldtagen 
Invandrarkillar rånade och försökte våldta 18-åriga Mimmi
Rånvåg mot svenskar i Borlänge
Rån mot Maxrestaurang
Mobilstölder och mobilrån i Sundsvall
53-åring rånad av tre män i Piteå
       Man åtalad för våldtäkt av 13-årig flickaPoliser sliter sitt hår över att de hindras att utföra sitt arbete och frågar sig vad nyttan med signalement är om de inte tillåts vara fullständiga. Nu har det gått så långt att till och med invandrare uttalar sig negativt om oskicket. Ardavan Khoshnood är vice ordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet och ledamot i polisnämnden i Malmö. 
"Jag är själv är iranier och väldigt stolt över min bakgrund, men jag tar inte åt mig för fem öre om polisen pratar om misstänkta med iranskt utseende.", säger han i sin artikel på Newsmill.

Verkligheten börjar nu läcka ut i main stream-media. Så här ser det ut på många orter där det råder en helt annan syn på brottslighet. Man får respekt om man är gangster, ju brutalare desto bättre. Det här problemet existerar dock inte bara i Sverige. Även i New York, där man på senare år lyckats få ned brottsligheten, motarbetas polisens arbete nu på liknande sätt. I de flesta andra länder i världen är detta inte något problem. I övriga Norden och England, till exempel, publiceras alltid sanningsenliga signalement. I Norge, som når framgångar i brottsbekämpningen med ärliga signalementspublikationer, skakar man på huvudet och förundras över galenskaperna i sitt grannland Absurdistan.

På sistone verkar dock vansinnet med att publicera mörkade signalement avta och vissa tidningar i landet har börjat publicera sanningsenliga signalement: här och här

Det börjar skönjas ljus i mörkret för Absurdistan.

11 aug 2012

Uppdaterat 18 nov 2012
Var rapporteringen ärligare förr? Anna 21 misshandlades av över 20 invandrarkillar. Misshandeln skedde 2008 och rapporterades av Aftonbladet. Anna och hennes väninna överföll på vägen hem från krogen av över 20 killar med invandrarbakgrund i Södertälje. De skrek "svennehora" och attackerade henne. De fortsatte att sparka henne i huvudet och hoppa på henne efter att hon tuppat av. 

Uppdaterat 25 nov 2012
Ärlig rapportering utomlands. Norska VG: ”Kvinna gruppvåldtagen av invandrare

Uppdaterat 27 nov 2012
Ärlig rapportering utomlands. ”Svart man med afrohår” våldtog elvaårig flicka i tre timmar i London.

Uppdaterat 5 dec 2012
Ett fotbollslag i halveras när åtta av spelarna i ett lag från Bergsjön i Göteborg åtalas. De åtta invandrarundomarna åtalas för att ha hotat, misshandlat och rånat främst unga tjejer. Inga bilder eller identiteter uthängda i media. 

Uppdaterat 7 dec 2012
Fotbollsalaget var Somalia FK:s juniorer och bestod uteslutande av somalier. Gänget satte i system att hota, misshandla och råna framförallt unga svenska tjejer (rasprofilering). Somaliernas yngsta offer var en 14 år gammal flicka, rapporterar Fria Tider och Exponerat.

Uppdaterat 10 dec 2012
Norrländska Socialdemokraten mörkar glatt gärningsmännens signalement, efter att en 51-årig man blivit rånad av blev rånad av tre unga män med Mellanösternutseende.

Uppdaterat 15 dec 2012
Ärlig rapportering i Norge om problemet med kriminaliteten bland romer: 
"Kriminaliteten med zigenarna är ett mega-problem”, säger Oslopolisen.

Mer ärlig rapportering från England: 
"Sju svarta rasister misshandlar brutalt ensam vit 13-årig pojke", rapporterar Exponerat och frågar sig: 
"Har Afrosvenska Förbundet  någon kommentar till detta, eller är det bara pepparkakor som bekymrar dem?"
Ärlig rapportering i Danmark: 11-årig flicka överfallen och rånad av invandrargäng. 
"Ett gäng på 7-8 invandrare överföll, rånade och sparkade den danska flickan.", rapporterar Avpixlat. 

Uppdaterat 22 dec 2012
"Svensken"

Aftonbladet rapporterar att en 17-årig svensk åtalats för mord i Thailand. "Svensken" Jonis Mahmood, är iranier. Hans flickvän bjöd upp en gammal vän på hotellrummet i förhoppningen att han kunde bli vän med sin pojkvän. Kort därefter stapplar hennes gamla vän ut ur hotellrummet, svårt knivhuggen i nacken av hennes iranska pojkvän. 
Relaterat 5 jan 2013
Expressen publicerar snyfthistoria om den skjutna muslimska rånaren från Södertäljerånet. Inte ett ord om rånares offer. Exponerat avslöjar den skjutne rånarens identitet samt kartlägger.

Uppdaterat 20 feb 2013
Gävle Dagblad drar tillbaka för sanningsenligt signalement, när en mörkhyad man med svart skägg försökte kidnappa och våldta en 12-årig flicka.

Uppdaterat 18 feb 2013
Medias mörkande av utseende hos gärningsmäns signalement försvårar polisens arbete med att få fast brottslingar. Det sågs senast i Sandviken där det krävdes TRE våldtäktsförsök under loppet av en vecka för att media skulle börja släppa sanningsenliga signalement på gärningsmännen. En 14-årig och två 15-åriga flickor utsattes för våldtäktsförsök av invandrare.

Uppdaterat 26 mars 2013
TV3s Efterlyst strök "mellanösternutseende" ur signalement, hävdar en anställd inom polisen, och berättar samtidigt för FriaTider att det är så de brukar göra. Fallet gäller ett inslag från förra veckan då en 18-årig svensk kvinna i Enköping utsattes för en grov misshandel av två invandrare. Kvinnan överfölls, fick ta emot flera slag och knivskars i ansiktet, efter att hon nekat de främmande männen cigaretter.
Programmets producent, Mikael Ekman, är engagerad i den vänsterextrema organisationen Expo.

Uppdaterat 26 mars 2013
En representant från den vänsterextrema fackföreningen SAC misshandlades och dödshotades av det kriminella invandrargänget Werewolf Legion, rapporterar FriaTider.  

Efter en konflikt mellan medlemmar av fackföreningen och ett bemanningsföretag inom hotell- och restaurangbranschen, trängde sig männen in i fackrepresentantens lägenhet där de slog honom i ansiktet flera gånger och tvingade honom med en kniv mot strupen att ringa upp sin arbetsgivare och säga att alla fackets krav skulle släppas. Under misshandeln var 
fackrepresentantens familj inlåst i ett annat rum.

Aftonbladet nämner inte med ett ord att förövarna var invandrare.


Uppdaterat 11 juli 2013
Så har gammelmedia slagit till igen. Polisen i Karlstad har i ett meddelande till allmänheten gått ut och varnat för en sexbrottsling som antastat flera kvinnor och vill att ytterligare offer ska höra av sig – men när gammelmedia ska återge signalementet väljer de att utelämna att mannen är mörkhyad.

Varför publicera signalement överhuvudtaget om de inte är fullständiga?Inga kommentarer: