Pensionär brutalt misshandlad av  invandrarungdomar – media knäpptyst


I mars i år blev 61-årige Carl-Eric Cedvander brutaltmisshandlad av ett gäng invandrarungdomar, 14-16 år gamla. Gänget hade hetsat Carl-Erics hund när han var inne i en affär och när han kom ut sade han till gänget.  Carl-Eric och en av ungdomarna föll ned i fontänen efter att ha tagit tag i varandra och då brakade det hela lös enligt vittnena: 
”Alla killar rusade in i fontänen och bara sparkade allt vad de orkade. Det pågick nog i fem minuter. På slutet när de var på väg att sticka där ifrån var det en kille som vände och la in en rejäl spark mot bakhuvudet, varefter han skrattade rått. Vittnet beskriver det som en fotbollsspark med en dov duns. ”Jag har sysslat med kampsport tidigare och vet hur det låter när man sparkar mot en människa. ” Sedan drog han också i väg.
”Offret blödde kraftigt i från huvudet och ur munnen. ”, vittnar en kvinna i rätten. En 39-årig man berättar att han bröt sig in i mobben och försökte skydda Cedvander: 
Han stod över Carl-Eric och fäktade med armarna, med det liggande offrets huvud mellan sina fötter, men det gick inte att skydda honom. ”En av pojkarna dök upp bakom ryggen på mig och sparkade den äldre mannen i huvudet. De andra killarna sparkade på andra delar av hans kropp.”
Cedvander låg i koma i två månader och det var länge osäkert om Carl-Eric skulle överleva. Hans kranium är intryckt av misshandeln och han har mist synen på ena ögat. Han fått ett rör permanent inopererat i halsen. Han har också svårt att minnas. Han minns överhuvudtaget ingenting från de senaste 2-3 åren ur sitt liv.

Det dröjde tio dagar innan massmedia rapporterade om den synnerligen brutala misshandeln.  Om situationen varit den motsatta, att åtta svenskar hade misshandlat en gammal invandrare hade storyn basunerats ut omedelbart och bilder och namn på alla misstänkta skulle omedelbart ha publicerats. Expo  skulle ha bott i TV-sofforna och lärt ut att Sverige saknar kultur och vi måste lära oss av av våra invandrare. Nu var det istället knäpptyst om gärningsmännens ursprung.

Aftonbladets ledarskribent Daniel Swedin skriver att med fler ungdomsgårdar kunde händelsen ha undvikits

De nu häktade pojkarna har visat total känslokyla inför vänner då de skrutit om dådet för sina vänner. De pratade om hur de kickade den här mannen och sade att det var ”en cool grej” berättar en vän till de åtalade. Flera av killarna är dessutom aktiva kampsportare och utövare av den extrema kampsporten mixed martial arts – MMA.

De åtalade ungdomarna hånskrattade i rättegångssalen och får komplimanger på sin Facebooksida. Video från rättegången finns här.


Två av de åtalade ungdomarna förekommer dessutom i en annan utredning där en 20-årig svensk man i början av mars blev oprovocerat misshandlad av flera unga invandrare 

Sverigedemokraternas rättspolitiske talesman Kent Ekerothkräver nu en skärpning av lagstiftningen och att ungdomar måste kunna dömas som vuxna vid grova brott. Ekroth menar att den som är kapabel att begå fruktansvärda brott också måste anses kapabel att ta konsekvenserna av sina handlingar, även om de är ungdomar. 

Nu har nybildade Facebookgruppen Trygghet för alla – Inga nazister i Kortedala! Facebook beslutat att hålla en ny manifestation den 6 april i Kortedala, men inte mot våldet,inte mot dödsmisshandeln av Carl-Erik – utan mot att en grupp nationalister häromdagen hade ett tyst fredlig ljusmanifest till minne av Carl-Erik och mot våldet, och att de ska ha ett torgmöte den 6 april mot våldet och mot dagens mångkulturella samhällsexperiment. 


Relaterat.
Parallellt pågår ytterligare pågår en utredning i Göteborg där två 18-åriga svenska män blev helt oprovocerat angripna och grovt misshandlade av sju invandrarungdomar i åldrarna 17-19 år. Inte heller den händelsen har fått någon som helst massmedial uppmärksamhet

Den 28 september skedde ytterligare ett ”Kortedaladåd”  då en 58-årig man angreps brutalt misshandlades och rånades av ett gäng på 10-12 svartklädda ungdomar i åldrarna 14-18 år. Precis som i fallet Cedvander inbegrep attacken en mängd sprakar mot det liggande offret.

Den 19 mars blev en 64-årig utvecklingsstördman överfallen och rånad  i Göteborg av tre killar. Efter rånet bakband de honom med silvertejp och lämnades att dö i ett buskage. Tore upptäcktes först efter två dygn och var svårt medtagen. Han vårdas nu på Sahlgrenska för köldskador och en bruten arm.
På orten var mannen var känd som ”Burk-Tore” och var ett välbekant inslag i gatubilden i Mölndal. En anhörig säger att Tore var en person som aldrig gjort någon en fluga förnär.
”Hade de bett honom att lämna över allt han hade så hade han gjort det med ett leende. I stället sparkade de sönder honom när han låg ner försvarslös.”
”Burk-Tore” blev tidigare känd som mannen som blev miljonär på att panta burkar. Något som kan ha legat bakom attacken.
Polisen är mycket förtegen om signalement på gärningsmännen trots att Tore ska ha lämnat utförliga beskrivningar. I den officiella polisrapporten har händelsen kraftigt tonats ned, och polisen berättar inte ens att mannen blivit fastbunden av gänget.

Relaterat 17 nov 2012
87-årig kvinna brutalt nedsparkad av invandrargäng när hon sa åt dem att sluta sparka på en fastbunden hund utanför en affär.  Samtliga ska ha varit i 17, 18-årsåldern, runt 170 centimeter långa och alla var klädda i mörka kläder, säger hennes son till hd.se. Expressen nämner bara språket på den som inte deltog i misshandeln talade, danska men Aftonbladet rapporterar för ovanlighetens skull ärligt om språken. 

Relaterat 18 nov 2012 
Det har nu framkommit att misshandeln av den 87-åriga kvinnan var avsevärt mycket grövre än vad som tidigare rapporterats. Varning för obehaglig läsning.

19 sep 2012


Uppdaterat 18 sep 2012
Till sist åtalades bara två av de sju ungdomarna. De två pojkarna som åtalades för den brutala misshandeln döms tillöppen ungdomsvård på 60 respektive 100 timmar.

Uppdaterat 5 okt 2012 
Två av de misshandelsåtalade ungdomarna har nu dessutom anmälts för mened.

Uppdaterat 13 nov 2012
Fortfarande har inga namn eller bilder på gärningsmännen i publicerats gammelmedia åtta månader efter dådet.

Uppdaterat 14 nov 2012
Fallet är nu uppe i hovrätten  efter att åklagaren velat ha gärningsmännen fällda för det nya betydligt grövre brottet ”synnerligen grov misshandel”.

Uppdaterat 13 dec 2012
Låga straff utdömda. Gärningsmännen kom undan med ynka 140 timmars samhällstjänst som straff för att ha handikappat Carl-Erik Cedvander för livet. 

Uppdaterat 15 dec 2012
Till och med gammelmedia reagerar på de låga straffen.

Uppdaterat dec 2012
Carl-Eric Cedvander fick Flashbacks julkort. Julkortet ges för att uppmuntra någon som behöver det och mottagaren väljs genom en omröstning på Flashback. Cedvander fick 50% av rösterna.

Uppdaterat 8 jan 2013
28-årig man misshandlad av sex invandrare - media totalmörkar. Exponerat rapporterar vad som hände.

Uppdaterat 11 jan 2013
En tonåring i Helsingborg som kritiserat Islam på Facebook söktes upp av ett invandrargäng och misshandlades brutalt. Pojken befann sig på i sin skola när han ett gäng tonåriga muslimer från en annan skola attackerade honom. Gänget misshandlade honom brutalt och sparkade och stampade på hans huvud när han låg ned.

Uppdaterat 3 april 2013
En 19-årig invandrare, Mahdi Yusuf Omar, är häktad för att oprovocerad ha huggit en 70-årig man i ansiktet flera gånger, rapporterar Avpixlat.

Inga kommentarer: