Hela kvinnoförbundet fördömer de muslimska extremisternas åsikter

I en artikel på Newsmill besvarar Kvinnoförbundets Carina Hägg kritiken mot Mona Sahlin om att hon bara dansat på en somalisk fest i Rinkeby av valtaktiska skäl på grund av Sverigedemokraternas framgångar. Hägg skriver att socialdemokraterna sedan ett antal år tillbaka med oro följt utbredningen av religiös extremism inom såväl kristna som muslimska samfund och företrädare för det socialdemokratiska kvinnoförbundet har i tal och artiklar varnat för följderna av denna extremism.

S-kvinnors ordförande Nalin Pekgul sa vid förbundsmötet 2007:
"Jag är orolig för att trångsynthet, intolerans och rädslor av olika slag kan få en framskjuten plats i debatten. Vi kan helt oväntat hamna på defensiven och tvingas försvara rättigheter som vi trodde var säkrade för all framtid. Vi får därför aldrig glömma att basen för att driva den politik vi tror på är ett öppet och tolerant samhälle." 

Något som tål att upprepas.


Carina Hägg, internationellt ansvarig för Kvinnoförbundet, höjer rösten mot moderaternas muslimske extremist Abdirisek Waberi efter att han skrivit på ett upprop på Facebook om att avsätta S-kvinnors ordförande Nalin Pekgul:
"Jag vill upplysa herr Waberi att hela det socialdemokratiska kvinnoförbundet står bakom Nalin Pekguls fördömanden av de extrema muslimernas åsikter och att vi tänker fortsätta vår kamp för kvinnors och mäns lika rättigheter oavsett vem som leder S-kvinnorna." 
2 nov 2012


Uppdaterat 7 dec 2012
En muslimsk kvinnorättsaktivist kräver i en artikel på Newsmill att Abdirisek Waberi tydligt tar avstånd från sina antifeministiska uttalanden i videon.

Uppdaterat 9 dec 2012
Efter att skribenten Olle Ljungbeck i Gefle Dagblad skarpt kritiserat moderaternas extremistmuslim Abdirisek Waberi, attackerades han av två moderater (nästan EN månad senare och efter TVÅ påminnelser från redaktionen) som gick till hård motattack mot skribenten och naturligtvis fick in den obligatoriska rasiststämpeln som grädde på moset. Men när Ljungbeck  ville besvara rasistanklagelserna i tidningen, vägrade Gefle Dagblad. Avpixlat har dock publicerat Ljungbecks svar och han skräder inte orden.
Abdirisek Waberis otidsenliga åsikter blir allt obekvämare för moderaterna och frågan är hur länge de kan försvara honom, samtidigt som de propsar på utrensning i andra partier?

Uppdaterat 10 dec 2012
Debattören Olle Ljungbeck kritiserar den förre rektorn för Römosseskolan Abdirisek Waberi kräver skadestånd för de flickor  som kränkts i Islams namn under hans tid som rektor där.

Uppdaterat 1 jan 2013
”Ytterligt förvånansvärt att Waberi inte åtalas”, skriver debattören Olle Ljungbeck i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt om kränkningar av de kvinnliga eleverna på Römosseskolan och riksdagsledamoten Abdirisek Waberi (M).

Uppdaterat 13 april 2013
Socialdemokraterna väljer överraskande in muslimen Omar Mustafa till partistyrelsen. Mustafa är också ordförande för Islamiska förbundet och är känd för att ha bjudit in flera antisemitiska hatpredikanter till den ökända Södermalmsmoskén.

Uppdaterat 13 april 2013
Carina Hägg (S) blir den första högt uppsatta S-politikern att begära Omar Mustafas avgång, rapporterar Sveriges Radio.

Inga kommentarer: