Kvinna rånad och sparkad i huvudet av invandrargäng i Tensta

En kvinna rånades på sin mobiltelefon av ett invandrargäng i Tensta. De sparkade henne därefter i huvudet och på händerna.
Kvinnan beskriver gärningsmännen som två mörkhyade ynglingar i 15-årsåldern. Polisen vill få tag på vittnen och uppmanar de som har sett något att höra av sig.


Relaterat 1
"Vi krigar mot svenskarna!" säger flera invandrarungdomar som intervjuats av Petra Åkesson för hennes C-uppsats i sociologi. Inför uppsatsen intervjuade hon elva invandrarungdomar som rånat svenskar. Hon fick flera gånger höra kommentarer som:
"När vi är ute på stan och rånar så krigar vi, vi krigar mot svenskarna"
 "Nej, när vi ser några svenskar som verkar rika eller har bra mobiler så rånar vi dom."
 "Svenskarna gör ingenting, det bara ger oss sakerna, de är så mesiga."
I en intervju med Dagens nyheter säger hon: 
"Det var tur att jag använde bandspelare för de svar jag fick var så anmärkningsvärda att jag fick lyssna flera gånger för att riktigt inse vad de sagt." 

Relaterat 2 
Boken "EXIT FOLKHEMSSVERIGE - en samhällsmodells sönderfall", som utreder invandrarna i Sverige, skriver Ingrid Björkman i kapitel 5:
De brottskategorier som vi fokuserat på här är nya i Sverige, förövarna är som regel invandrare och brottsligheten är direkt eller indirekt riktad mot den svenska majoritetsbefolkningen. I gängvåldet rånas svenska ungdomar av invandrarungdomar. I gruppvåldtäkterna skändas svenska flickor av invandrare. I hedersvåldet och morden straffar invandrarfamiljerna de egna ungdomar, och ibland även deras svenska partners, som överskrider de etniska gränserna och bejakar integrationen.

Vad säger då invandrararna om att bli en del av Sverige?
"Tekniskt sett är jag inte invandrare eftersom jag är född här och svensk medborgare. Men jag har aldrig känt mig som svensk. Jag är arab och svartskalle. Om jag någonsin försökt göra något svenskt känns det konstigt", deklarerar en ung universitetsutbildad man, född i Sverige.
En välintegrerad invandrare håller med: 
"Inga integrationsprogram i världen kan få dig att bli svensk om du inte själv vill det."

Inga kommentarer: