Vänsterpartiet förvandlar centrala Malmö till krigszon

När Swedish Defence League (SDL) För några dagar sedan höll en förannonserad manifestation i Malmö ”För ett demokratiskt och sekulärt samhälle med yttrandefrihet”, och ställde våldsvänstern ledd av Vänsterpartiet till med våldsamt upplopp och förvandlade Stortorget i Malmö till en veritabel krigszon, rapporterar Svenska dagbladet och i mer utförlig form Exponerat. 

Precis som sist det begav sig i somras i Stockholm, tvekade de inte att attackera såväl polisen som åhörarna som var där för att beskydda. De kastade rökgranater, knallskott, flaskor och andra föremål samt tände eld på en polisbil, alltsammans ackompanjerat av mobbens jubel. Flera motdemonstranter greps och omhändertogs och polisen gjorde en anmälan för våldsamt upplopp.

Vilken civiliserad människa som helst skulle inte tveka en ens en endaste sekund för att ta avstånd från våldet, dock inte vänstern.
Manifestationen var alltså förannonserad och det var även motståndet som på Vänsterpartiet Malmös hemsida uppmanades att komma till manifestationen för att visa att de inte kan skrämmas till tystnad, men att skrämma andra går tydligen bra.  En motdemonstrant säger att Vänsterpartiet klagar på att polisinsatsen kostar skattebetalarna miljoner, men verkar inte tänka på att det är de själva som är orsaken.

Åhörarna var ca 20 medan motdemonstranterna uppgick till ca 500. Det är inte många åhörare som har vågat sig fram för att lyssna på SDL. Medan motdemonstranterna gjorde sitt bästa för att störa manifestationen, var demonstranterna helt tysta och lugna.

Bland motdemonstranterna syntes även några regnbågsflaggor och SDL:s talare Kamil Ryba frågade dem om de förstod var islamister gjorde med sådana. Exponerat och Dispatch International publicerar talet i sin helhet.

Swedish Defense League är en antiislamistisk organisation som bildades förra året. De är emot mångkultur och står upp emot islam och dess avarter såsom hedersmord, könsstympning, barnäktenskap med mera.


Uppdaterat 28 mars 2013
Vänstern är kluven inför våldet. När sajten Motkraft frågade Mattias Wåg, en av grundarna av AFA, nu i AFA-avdelningen Researchgruppen (tidigare AFA Dokumentation) och skribent på sajten Motargument, tog han inte avstånd från våldet. Motkraft uppmanar i en artikel på SvT Debatt vänstern att avstånd från våldet:
"Nolltolerans mot våld som politisk metod måste vara något som inte bara sverigedemokratiska politiker ska leva efter. Även vi antirasister måste leva upp till denna nolltolerans. Våld i form av misshandel eller stenkastning – våld som inte är självförsvar – är olagligt, förkastligt och motverkar sitt syfte."

Inga kommentarer: