Islams fula ansikte – del 7

Socialdemokraterna väljer in känd antisemit till partistyrelsen


Islamiska förbundets Omar Mustafa 

Uppdaterat! Omar Mustafa har nu avsagt sig alla uppdrag inom Socialdemokraterna. 
Fler uppdateringar längst ned i artikeln.

Muslimen Omar Mustafa valdes överraskande in i partistyrelsen i Socialdemokraterna under deras årliga kongress. Han är känd för att vara aktiv i Södermalmsmoskén där terrorister ofta uppehåller sig. 


Hatpredikanten imam Saleh Sultan
Han bjöd också in den kontroversielle sunnimuslimska imamen Saleh Sultan från Egypten till att tala på en konferens hos Islamiska förbundet. Imamen känd för sina antisemitiska åsikter som han inte tvekar att högljutt skandera till massorna. Sultan är känd för att säga saker som att judar har blod från döda palestinska barn i sitt påskbröd och att alla judar måste dödas.

Även Qatars hatpredikant nummer ett, den sunnimuslimske imamen Yusuf Al-Qaradwi, är Omar Mustafas favoritpredikant. Imamen har gjort flera fatwor där han uppmanat till folkmord av olika folkgrupper, senast på alla syrier som stödjer president Bashar al Assad.

Så sent som i slutet av mars 2013 bjöd han in de antisemitiska talarna Yvonne Ridley och Azzam Tamimi till Islamiska förbundets arrangemang ”Muslimska familjedagarna”. 

Mustafa har mött kraftig kritik bland annat ifrån socialdemokraternas tidigare partiledare Mona Sahlin.

Socialdemokraternas nuvarande partiledare Stefan Löfvén, säger att det inte finns något utrymme för antisemitism i det socialdemokratiska partiet.

Det är dock inte första gången en socialdemokratisk ledare får kritik för antisemitism; Malmös Ilmar Reepelau har upprepade gånger fått kritik för sitt sätt att hantera den florerande antisemitismen i Malmö.

Även en annan ledamot i partistyrelsen, Viviannen Macdisi, kritiserar Mustafa för hans samröre med Islamiska förbundet, som hon anser står för en ålderdomlig och tydligt könsdiskriminerande människosyn: 
”Deras kvinnosyn är helt oförenlig med socialdemokratiska värderingar. Det som i dag står på Islamiska förbundets hemsida är inte förenligt med socialdemokratiska grundvärderingar. Han måste välja, antingen Islamiska förbundet eller Socialdemokraterna. Hon menar nu att Omar Mustafa har ett "fantastiskt tillfälle att visa att förbundet är moderna muslimer som lever i Sverige och att han som ledamot i partistyrelsen och ordförande i Islamiska förbundet också tar ställning för de värderingar som vi gemensamt fattat beslut om på kongressen” säger Macdisi.
Även ledande judar kritiserar socialdemokraternas val av en antisemit till partistyrelsen. Lisa Abramowicz, ledamot i Liberal judendom samt generalsekreterare i Svensk Israelinformation tar upp att Mustafa i en artikel i Newsmill för ett år sedan kallar de som kritiserade Islamsiska förbundets inbjudan av Salah Sultan för islamofober.

Hela debaclet får allvarligar följder för Socialdemokraterna: den socialdemokratiske lokalpolitikern i Malmö, Nima Gholam Ali Pour lämnar nu partiet i protest mot valet av Mustafa.  

Omar Mustafa svarar nu på kritiken. Men hans svar klingar falskt när han säger att han tar kraftigt avstånd från talarnas hatfyllda budskap. Samma talare han personligen bjudit in.

Mustafa har även tidigare bjudit in flera kontroversiella personer till Islamiska förbundet i Södermalmsmoskén. Så sent som i påskas bjöd han in Yasir Qadhi som är känd för sin syn på homosexuella. [Sharialagarna är väldigt tydliga med att alla homosexuella ska halshuggas] Detta är skälet till att också Anders Selin; Ordförande i Hbt-socialdemokrater i Sverige, anser att Omar Mustafa bör överväga sin plats i partistyrelsen. Även Ulrika Westerlund, förbundsordförande för RFSL, instämmer av samma skäl i kritiken.

Omar Mustafa har lämnat återbud till att medverka på konferensen ”Religion - synlig eller osynlig” på Fryshuset tillsammans med integrationsminister Erik Ullenhag (FP). 
Uppdaterat 12 april 2013
Amerikansk muslim ringer in till radioprogram och säger att han vill att homosexuella ska halshuggas, för så fungerar sharialagarna i hans hemland. När programledaren ifrågasätter honom, frågar muslimen direkt om han är islamofob.Uppdaterat 12 april 2013
Avpixlat: Moderaternas riksdagsman Abdirisek Waberi får Omar Mustafa att framstå som rena amatörislamisten. Waberi var Mustafas företrädare på posten som ordförande för Islamiska förbundet.Uppdaterat 13 april 2013
Även Miljöpartiets Mehmet kaplan har bjudit in antisemiten Yvonne Ridley, men då till Sveriges Riksdag! 


Uppdaterat 13 april 2013
Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfvén höjer nu tonläget mot Omar Mustafa och säger att han måste välja; han kan inte både vara ordförande i Islamiska förbundet och sitta i partistyrelsen. Partiet står för jämställdhet mellan könen, dvs. tvärtemot vad Islamiska förbundets stadgar säger.


Uppdaterat 13 april 2013
Riksdagsledamoten Carina Hägg (S) blir den förste högre partiföreträdaren att uppmana Omar Mustafa till avgång. Hon är även ordförande i Kvinnoförbundet som tidigare tagit ställning emot alla former av muslimsk extremism.


Uppdaterat 13 april
Efter ett krismöte sent på lördagskvällen står det nu klart att Omar Mustafa tvingas bort från toppuppdraget och alla andra poster inom partiet, på uppmaning av arbetarkommunen Stockholms ordförande Veronica Palm. 
"Omar Mustafa är ordförande för en organisation som blivit en plattform för talare med antisemitiska åsikter och som i sina stadgar anser att män och kvinnor ska ha olika lagliga status, vilket är helt oförenligt med socialdemokraternas värdegrund."
Frågan är nu bara om gammelmedia kommer att sätta samma tryck  på de mycket värre muslimska extremisterna Abdirisek Waberi (M) och Mehmet Kaplan (MP) som dessutom båda två sitter i Riksdagen. 


Uppdaterat 14 april 2013
Socialdemokraternas Peter Weiderud som är ordförande i Tro och solidaritet, en rörelse för socialdemokrater med religiös övertygelse och tro, går till försvar för Mustafa och är kritisk mot dem som utmålat denne som homofob, antisemit och emot jämställdhet mellan män och kvinnor.
En viktig detalj i sammanhanget här är att styrelsen för Weideruds förening strök texter om homosexualitet  och kampen för HBT-rättigheterna i manifestet för muslimska socialdemokrater till förmån för muslimska S-medlemmar.


Uppdaterat 16 april 2013
Intern splittring inom Aftonbladet efter Musatafa-debaclet. Chefredaktör Jan Helin kommenterar krönikören Monika Gunnes kritiska inlägg om Omar Mustafa inne i artikeln, som en varningstext före hennes egen text. Gunne talar öppet om hedersrelaterat förtryck i Sverige, något som man inte gör ostraffat i vårt land. Här får man inte tala öppet om fel hos mångkulturen.Uppdaterat 17 april 2013
Extrem inre splittring på Aftonbladet. Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg attackerar också Monika Gunnes islamkritiska krönika och anklagar henne dessutom för att vara högerextremist. Linderborg är känd för att vara en stor islamvurmare. 
Att Mustafas Islamiska förbundet står för ojämlikhet mellan könen, antisemistism och står mycket nära Muslimska brödraskapet och deras värderingar gör hans trovärdighet mycket låg när han säger sig ta avstånd från deras värdegrund.


Uppdaterat 17 april 2013
Nu ifrågasätts ordföranden i arbetarekommunen, Veronica Palmsom ansvarig för att Omar Mustafa fick gå. Inte ens arbetarekommunens egna ledamöter fick kännedom om Mustafas nominering till partistyrelsen för än just innan valet och Mustafas namn kom som en fullständig överraskning, klagar förre jämställdhets- och demokratiministern Jens Orback, skriver SvD.


Uppdaterat 17 april 2013
Under kvällen kommenterar Stockholms arbetarkommun:
Omar var inte nog tydligt med att ta avstånd inbjudningar av talare med förkastliga åsikter, säger sekreterare Olle Burell till Sveriges radio.

Uppdaterat 18 april 2013
Veronica Palm och Ola Burell skingrar dimmorna kring Mustafa-debaclet i en artikel i Aftonbladet.  
"Palm visste redan för ett år sedan om att Omar Mustafa, ordförande i Islamiska förbundet, bjudit in ”medverkande med förkastliga åsikter”, skriver de. Han blev därför tillsagd att inte göra om det. Men när Mustafa valdes in i partistyrelsen på nationell nivå visade det sig att han ändå upprepat inbjudningarna. En förtroendekris ledde fram till ”en punkt då Omars trovärdighet var så ifrågasatt att det skadade honom, men också vårt parti, på ett allvarligt sätt. Vi såg då inget annat alternativ än att be honom avgå från partistyrelsen."

Uppdaterat 18 april 2013 
Monika Gunne uttalar sig i tidningen Resumé om sin kritiserade krönika i Aftonbladet:
"Jag snurrade till det. Det jag ville lyfta fram var barn- och kvinnors rättigheter som Omar Mustafa hoppar över. Jag tror inte på Omar Mustafa när det gäller kvinnors och barns rättigheter."

Uppdaterat 20 april 2013
Muslimska brödraskapet hävdar på sin globala sajt att att Islamiska förbundet och Omar Mustafa har nära kopplingar till den islamistiska organisationen i Europa. Mustafa kallas ledare för en av brödraskapets organisationer och där påstås även att både Mahmoud Khalfi, imam i Stockholms moské och Helena Benaouda, ordförande i Sveriges muslimska råd (SMR) är direkt knutna till det globala Muslimska Brödraskapet.
Alla påståendena tillbakavisas dock bestämt av de nämnda.


Uppdaterat 26 april 2013
Ivar Arpi uttrycker på Svenska Dagbladets ledarsida en mycket nykter förhållning till skriverierna om Omar Mustafa och islamofobi. Arpi påpekar att islamofobi inte är att kritisera islam, som Islamiska förbundet och slaskmedia använt ordet och ställer en rad klarsynta frågor:
"Frågorna om varför Islamiska förbundet har haft flera artiklar skrivna av djupt konservativa muslimer engagerade i Muslimska brödraskapet, på sin sajt är inte islamofobiska. Visst, texterna var inte stadgar. Men de ansågs som tillräckligt viktiga och angelägna för att läggas upp på sidan. Det var först när kritiken kom som de togs ned. Knappast förtroendeingivande. Och varför låg de på sidan över huvud taget om förbundet inte stod för innehållet i dem? Och varför låg bara den sortens texter där, och inte texter av exempelvis muslimska feminister och hbt-muslimer?"

Texterna på Islamiska förbundets hemsida, som sedermera togs bort när de uppdagades och kritiken mot dem stegrades, var i flera fall skrivna av just de kontroversiella hatpredikanter som Omar Mustafa kritiserats för att ha bjudit in, trots att han ombetts att sluta av den Socialdemokratiska arbetarkommunen i Stockholm.

Islamiska förbundet och den socialdemokratiska, kristna föreningen Tro och solidaritet med flera, försöker få konflikten till att handla om islam istället för om just Islamiska förbundet, av den enkla anledningen att de då kan hävda ett angrepp på hela religionen för kunna verka mer utsatta på grund av sin religion, för att få större stöd. Medan verkligheten är att de flesta muslimer i Sverige anser att Islamiska förbundet är en liten och extrem religiös sekt.

Arpi avslutar med visa ord:
"I ett sekulärt samhälle har man rätt att utöva sin religion, men man har ingen rätt till särskild hänsyn. Tolerans handlar om att man inte vill tvinga på någon sina egna föreställningar genom lagar och bestämmelser. Men tolerans innebär inte att man kan begära att man ska fredas från kritik."
Passar väl ihop med koranens egna ord: 
"En god muslim aldrig får försöka tvinga på någon annan sina seder och bruk, utan anpassar sig alltid till landet de kommer till.", tycker Media mörkar. 

Uppdaterat 20 april 2013
SvT avslöjar totalt hyckleri från aktiva socialdemokratiska muslimer, som tydligt säger att de är emot homosexualitet eftersom de är muslimer, men samtidigt aktiva socialdemokrater. Notera hur den yngre av de två, en SSU:are, som just sagt upp sitt medlemskap i SSU tappar sitt pokerfejs när den kvinnliga reportern frågar ut honom.

Uppdaterat 27 april 2013
Socialdemokraterna nominerar ytterligare en kontroversiell person till partistyrelsen för att ta Omar Mustafas palts. Expoveteranen Kurdo Bakshi går till hård attack mot och efterlyser självrannsakan hos arbetarekommunen i Stockholm. Bland annat säger han:
"Styrelsen för Stockholms arbetarekommun är nämligen ett smultronställe för intoleranta krafter med antihumanistiska nätverk.
I morgon föreslås arbetarekommunen åter välja in Abdo Goriya i styrelsen – en man som i årtionden inte bara omfamnat, skyddat och berömt den syriske massmördaren och diktatorn Bashar al-Assad, utan också samarbetar med hans lakejer.
För tre år sedan greps Abdo Goriya misstänkt för att ha förberett kidnappning av dottern till Ayman Alloush, charge d'affaires på den syriska ambassaden i Stockholm. Offrets ”brott” var att hon blivit kär i en svensk kille.
I somras fördömde S-ledaren Stefan Löfven kraftigt blodbadet i Syrien och stämplade Bashar al-Assad som en diktator samt krävde hans avgång. [...] Blir det inte konstigt att en centralt placerad socialdemokrat öppet samarbetar med den syriska ambassaden samtidigt som Löfven kallar Bashar al-Assad för diktator?" 

Inga kommentarer: