NÄR SKA MODERATERNA SLUTA STÖDJA HEDERSKULTUREN?

I moderaterna sitter en av Sveriges mest öppet fundamentalistiska islamister, Abdirizak Waberi, som vid flera tillfällen deklarerat åsikter som står i bjärt kontrast till svensk demokratisk och jämställd värdegrund. Genom att öppet stödja wahabisten Abdirizak Waberi ger också Moderaterna sitt stöd till hederskulturen i Sverige. Moderaternas husislamist Abdirizak Waberi har flera gånger uttalat sitt stöd för islams grymma sharialagar. I en intervju med SvT avslöjade han inför rullande kamera sina ståndpunkter:
 ”I islam är det självklart att män och kvinnor inte dansar med varandra”
 ”Islam förbjuder sex utanför äktenskapet”
 ”Att ha sex med en pojkvän eller flickvän som man har idag är totalt förbjudet”
 ”Musik som har med dans och sånt är inte bra”
 “Vi tar inte kvinnan i hand”
 “Kvinnan har sina plikter inom hemmet”
 “Många politiska frågor vill jag lämna till imamerna”
 “Islam har bara en tolkning”
 “Ingen riktig muslim går obeslöjad”
 “Ogifta män och kvinnor ska inte umgås alls”
 "I islam är det självklart att män och kvinnor inte dansar med varandra."
 “Mannen är familjens överhuvud”
 "Kvinnor ska vara oskulder när de gifter sig”
 ”Homosexualitet är förbjudet”
 ”Muslimska män har rätt till fyra fruar”
I intervjun slingrar han sig som den halaste av ålar, men avslöjar ändå att han anser att det endast finns EN tolkning av islam, en åsikt som han endast delar med radikala fundamentalister. Han uttrycker vidare att hans dröm är att Sverige ska bli ett kalifat med sharialagar. 

I en intervju i RFSU:s tidning Ottar 2006 med Waberi, i egenskap av hans roll som rektor för den muslimska Römosseskolan i Angered utanför Göteborg, uttrycker han ett djupt kvinnoförakt:
 Han menar att mannen kan ha fyra fruar eftersom han klarar av att ge kärlek till fyra kvinnor.
 Han är lika övertygad om att kvinnan inte har den kärlek som krävs för att vara med fyra män.
 Han säger också att mannen enligt islam får gifta sig med en kvinna som tillhör en annan religion, men en muslimsk kvinna måste alltid ingå äktenskap med en muslimsk man eftersom mannen anses ha kraft nog att styra sin och barnens tro, vilket inte kvinnan har.
 Vidare menar han att om mannen hamnar i en konflikt med sin hustru har han rätt att slå henne, men först efter att han pratat med kvinnan och slutat att ha sex med henne.
Abdirizak Waberi var Islamiska förbundets ordförande innan den numera ökände Omar Mustafa och har själv bjudit in minst lika kontroversiella figurer som Mustafa. Han har tydligt uttalat sitt stöd för radikal islamism. Debattören Olle Ljungbeck skriver i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt om de grova kränkningar som uppdagades på Römosseskolan under riksdagsledamoten Abdirisak Waberi (M) tid som rektor där. Och anser det 

”Ytterligt förvånansvärt att Waberi inte åtalas”
Efter Ljungbecks krönika i Gefle Dagblad, attackerades han av två moderater som gick till hård motattackmot skribenten och naturligtvis fick in den obligatoriska rasiststämpeln som grädde på moset. Detta nästan EN månad senare och efter TVÅ uppmaningar från redaktionen till Waberi att svara. Moderaterna vågade alltså inte släppa fram Waberi själv för att replikera på Ljungbecks artikel - risken bedömdes antagligen som för stor att tungan skulle slinta på Waberi och den kritik som Ljungbeck riktat mot honom istället skulle bekräftas. I stora stycken ignorerade de två moderaterna kritiken i sak och ägnade sig i stället åt att porträttera Ljungbeck som språkrör för främlingsfientliga krafter.
 När skribenten sen ville besvara rasistanklagelserna i tidningen, vägrade dock Gefle Dagblad och som vanligt blev det upp till sanningssägarsajterna att stå upp för anständigheten inom svensk journalism och Avpixlat har publicerade Ljungbecks svar och han skräder inte orden.

Exemplen på Römosseskolans övergrepp mot eleverna under Waberis tid där som rektor är motbjudande. Nedan ett par: 
Man förbjöd flickor med mens att vara i lektionssalen, de fick inte vara i moskén eller vidröra koranen etc.
Samtliga pojkar hade t ex fått sådana betyg att alla fick behörighet till gymnasiet, alltså 100 procent! Flickorna nådde däremot endast behörighet i 71 procent? Detta bekräftades också av Skolinspektionen i flera fall. Detta strider helt mot statistiskt säkerställda mätningar för vårt land. Sålunda har Römosseskolan under Waberis ledning som enda skola i landet helt avvikit från normen mot vad som gäller i övriga Sverige!
För att freda sig mot rasistanklagelser skriver Ljungbeck att både han och hans  hustru, arbetar med stöd åt invandrarkvinnor. Hans hustru har helt ideéllt ansvarat för invandrarkvinnornas förening (IFFI) i Gävle sedan mer än tio år. Ljungbeck avslutar med 7 frågor direktställda till Waberi:

  1. Vad var motivet att generellt kränka flickor och gynna pojkar?
  2. Varför kränkte skolan flickorna när de hade mens. Anses de orena? Eller bara för att de skall veta sin plats?
  3. Varför kan inte en man knäböja och be vid en kvinna?
  4. Får flickor såväl som pojkar själva välja vem de vill gifta sig med oberoende av religion, icke troende, icke av samma etnska härkomst som vederbörande själv?
  5. Får flickor deltaga i sexualundervisning, simma, gymnastisera, spela fotboll, dansa tillsammans med pojkar?
  6. Skall kvinnor och män ha samma rättigheter? Tillämpas sådan pedagogik i Römosseskolan?
  7. Borde Du inte som svensk riksdagsledamot tydligare markera de generella värden som regering och riksdag lagstiftat om? Inte minst i din roll som ordförande i organisationen, “Sveriges islamska skolor”.

Kvinnorättsaktivisten Bahare Andersson försökte länge få ett svar från Moderaterna angående Waberis islamiska extremism, men de vägrade bestämt svara. Det närmaste ett svar hon kunde komma kom från ordföranden för moderaternas kvinnoförbund i pausen under ett Axesseminarium:

”Waberi säger inte sådana saker i Riksdagen, i privatlivet får han säga vad han vill”. 

Både ordförande och hennes medarbetare som också vägrade att svara offentlig på hennes frågor, kunde alltså bara ge ett informellt svar i pausen vilket är ett tydligt tecken på hur Abdirizak Waberis otidsenliga åsikter blir allt obekvämare för moderaterna. Frågan är hur länge de kan fortsätta att försvara honom, samtidigt som de propsar på utrensning av folk med avvikande åsikter i andra partier?

Nu har Facebookgruppen ”Åtala Abdirizak Waberi” har bildats i protest mot den groteska verkligheten att Waberi öppet fortsätts uttala sin hatpropaganda.

Vi kan bara tolka ovanstående som att en röst på Moderaterna är en röst på fortsatta kränkningar i skolan, obrutet stöd till fortsatt hederskultur och en stadigt ökande islamisering av Sverige.

Relaterat
Media mörkar har tidigare rapporterat om hur Waberi skarpt kritiserats av Kvinnoförbundet som ett av få officiella organ som öppet tar ställning emot den radikala islamismen och fördömer de muslimska extremisternas åsikter.

Inga kommentarer: