Alla invandrare berikar Sverige!


Är verkligen alla invandrare en tillgång?
Statsminister Reinfeldt har varit väldigt tydlig med sin åsikt att ”Alla invandrare berikar Sverige”. Men är det verkligen så herr statsminister?


Är ovanstående verkligen berikande?


Det är tur att invandrarna i alla fall bidrar så starkt med sin entrepenörsanda så ekonomi går strålande för alla kommunerna som tagit emot berikarna:

[Exemplen här nedan är tagna direkt från uppdateringarna till artikeln ”Bluffen om generationsväxlingen”, för övrigt en av de mest uppdaterade och mest lästa artiklarna här på Media mörkar.]


Uppdaterat 25 okt 2012
Efter att Norrköping tecknat avtal om att ta emot obegränsat med flyktingar börjar nu verkligheten göra sig påmind: Två äldreboenden läggs ned i Norrköping. Det fattas pengar.  
"Vi måste spara 42 miljoner" förklarar Kommunalrådet och ordföranden i Vård- och omsorgsnämnden, Mona Olsson (V), och verksamhetschefen Lars Carlsson.

Uppdaterat 13 nov 2012

Samtliga kommuner i Kronobergs län säger nu stopp till att ta emot fler flyktingar. Kommunalrådet Bo Frank förklarar:


Uppdaterat 13 nov 2012
Samtliga kommuner i Kronobergs län säger nu stopp till att ta emot fler flyktingar. Kommunalrådet Bo Frank förklarar:


Uppdaterat 20 nov 2012
Den hälsingländska kommunen Nordanstig säger nu att de inte har råd att ta emot fler flyktingar, trots att staten betalar hela notan i två år framåt.
Uppdaterat 7 nov 2012
Migrationsverket uppskattar att 85-90 procent av de somalier som kommer till Finland är analfabeter.
"Man måste vara realistisk. Flyktingarna har låg eller ingen utbildning alls och det finns dessutom för få jobb i kommunerna. Följden blir att många flyktingar kommer att leva på kommunernas socialbidrag." 
Frank kallar det för en tickande socialbidragsbomb och höjde ett varnande finger för Sveriges ekonomi om det fortsätter på den inslagna vägen.


Uppdaterat 8 dec 2012
Partiet Rättvis demokrati i Strömsund säger att kommunen måste stoppa flyktingmottagandet på grund av de skenande kostnaderna, rapporterar Östersundsposten. Kommunen har redan tagit emot 50% mer än det avtalade antalet kvotflyktingar.
"Det är underskott inom skola, social- och kommunledningsförvaltningen underbemanning inom äldrevård, skola, förskola och fritidsverksamhet, stora borgensåtaganden, eftersatt underhåll av byggnader, gator, vägar, vatten och avlopp och som bör åtgärdas snarast.", säger partiledaren Göran Edman.
Edlund säger att det är dags att kommunledningen börjar ta problemet på allvar istället för att svamla på Facebook på arbetstid betald av skattebetalarna.


Uppdaterat 25 feb 2013
Under 2012 betalade Malmö ut nästan en MILJARD i försörjningsstöd, dvs. socialbidrag. Det hela är ett stort mysterium med tanke på hur många personer Malmö har tagit emot som kan bidra till generationsväxlingen. 


Uppdaterat 2 juni 2013
Flera kommuner upptäcker alla ”tillgångar” de tagit emot kostar pengar och begär bidrag från staten. Men de får inga! I en gemensam insändare i SvD:s Brännpunkt gör tio kommunalråd gällande att de borde få mer pengar från staten, eftersom de tagit emot så många flyktingar. 


Reinfeldt frågar sig säkerligen häpet ”Varför? Alla flyktingar är ju tillgångar.” Han med resten av sjuklövern skulle ju helst ta emot ännu fler än vad vi gör idag, eftersom ”Vi har råd”. Att sedan svenska åldringar får liggsår för att kommunerna tvingats avskeda personal ålderdomshemmen för att ha råd med flyktingarna gör inget, bara vi tar emot fler flyktingar.

Inga kommentarer: