Sveriges kommuner sätter ned foten: ”Vi har inte råd!”


Allt fler kommuner sätter nu stopp för fortsatt flyktingmottagning inför nästa års rekordflyktingmottagning.

I kommun efter kommun hörs nu protester och larm om att man helt enkelt har nått smärtgränsen för vad man klarar av. Det finns varken bostäder, skolplatser, arbetstillfällen eller kommunal ekonomi att ta emot fler asylsökare och deras anhöriga än man redan gör.

Nu har det gått så långt att till och med Moderaterna börjar vakna upp inför verkligheten som de har vräkt på Sverige.
”Kommunernas ekonomi dräneras av flyktingpolitiken”, hävdar Björn Schaerström, moderat kommunfullmäktige i Vallentuna kommun i Stockholm i en artikel i Newsmill.
Kommunerna upptäcker nu att flyktingarna inte kommer ut på arbetsmarknaden som Migrationsverket sagt till dem och när de två första åren då skattebetalarna stått för hela notan passerat tvingas de skära ned på kommunens egna kostnader för att ha råd med flyktingbördan. Och eftersom man inte kan skära ned på flyktingarnas väl (det vore ju rasistiskt) så blir det den egna befolkningen som drabbas och mönstret ser alltid likadant ut:

Sedan börjar kommuninvånarna straffas.
  • Skolorna tvingas sparka lärare med följd att klasser slås ihop och studieresultaten sjunker.
  •  Vårdcentralerna tvingas säga upp personal eller läggs ned helt och hållet.
  • Ålderdomshemmen tvingas minska sina personalstyrkor med resultat att våra äldre får lida. De får färre platser och ibland läggs de ned dem helt och hållet och om Miljöpartiet får bestämma görs de dessutom om till nya asylboenden.
  • Pensionärerna får inte mat som de ska, men det är nog ändå värst när man läser om äldre människor som får liggsår bara för att det inte finns tillräckligt med personal för att vända dem – eftersom kommunen hellre lägger pengar på asylboenden är vårt eget folk!
  • Kommunala upprustningsprojekt läggs på is: lekplatser får förfalla och slitna gator gå sönder mm mm.


Exemplen är överväldigande många på hur kommunerna inte har råd:

[Exemplen här nedan är tagna direkt från uppdateringarna till artikeln ”Bluffen om generationsväxlingen”, för övrigt en av de mest uppdaterade och mest lästa artiklarna här på Media mörkar.]

Uppdaterat 24 okt 2012
Säg hej då till Norrköping. Norrköping är på väg att bli det nya Katrineholm eller Södertälje efter att ha tackat jag till obegränsad flyktingmottagning. Trots att Norrköping inte har någon beredskap för den anstormning som väntar är de inte oroliga.

Uppdaterat 25 okt 2012

Efter att Norrköping tecknat avtal om att ta emot obegränsat med flyktingar börjar nu verkligheten göra sig påmind: Två äldreboenden läggs ned i Norrköping. Det fattas pengar.  

"Vi måste spara 42 miljoner" förklarar Kommunalrådet och ordföranden i Vård- och omsorgsnämnden, Mona Olsson (V), och verksamhetschefen Lars Carlsson.

Uppdaterat 7 nov 2012
Migrationsverket uppskattar att 85-90 procent av de somalier som kommer till Finlandär analfabeter.

Uppdaterat 13 nov 2012
Samtliga kommuner i Kronobergs län säger nu stopp till att ta emot fler flyktingar. Kommunalrådet Bo Frank förklarar:

"Man måste vara realistisk. Flyktingarna har låg eller ingen utbildning alls och det finns dessutom för få jobb i kommunerna. Följden blir att många flyktingar kommer att leva på kommunernas socialbidrag." 
Frank kallar det för en tickande socialbidragsbomb och höjde ett varnande finger för Sveriges ekonomi om det fortsätter på den inslagna vägen.


Uppdaterat 20 nov 2012

Den hälsingländska kommunen Nordanstig säger nu att de inte har råd att ta emot fler flyktingar, trots att staten betalar hela notan i två år framåt.


Uppdaterat 23 nov 2012

I Göteborg dras 550 hyresrätter in för svenskar och ett ålderdomshem beslagtas för att kunna ta emot flyktinganstormningen som väntas.


Uppdaterat 25 nov 2012
Burlöv säger nej till fortsatt flyktingmottagningLars Johnson (M) håller med Katja Larsson (S) om att de sällar sig till SD, men påpekar samtidigt att invandringen lett till arbetslöshet och brottslighet i kommunen.
"Vi har tagit emot flyktingar under lång tid och klarar inte av mer just nu. Vi måste få ordning på skolan och har ont om bostäder. Många bor redan trångt", säger Lars Johnson.
Han pratar om att det är stökigt i Arlöv på kvällarna.
"Vi kan inte bara säga att vi vill ha fler vakter och fler poliser utan måste se till att få ordning här."
Två gånger under intervjun med Skånskan anklagar reportern dem för att vara Sverigedemokrater.


Uppdaterat 27 nov 2012
Bräcke kommun överraskar Migrationsverket med att sätta sina egna kommuninvånares behov framför fortsatt flyktingmottagning.

Uppdaterat 28 nov 2012
Ytterligare en kommun säger nej till fler flyktingar. Nu är det Uppvidinge kommun som sätter stopp för fortsatt flyktingmottagande:
"Vi har talat om för länsstyrelsen att de får tala om för staten att vi lever i en verklighet", säger kommunalrådet Åke Carlson (C)

Uppdaterat 28 nov 2012
Uppsala kommun skär ned på handikappbidragen, rapporterar Exponerat. De ger sedan tidigare flyktingar förtur till bostäder i en bostadsmarknad som sedan länge skriat efter fler bostäder.
Uppdaterat 5 dec 2012
Nu höjer även Filipstads kommun rösten mot staten som de anser inte för en ansvarsfull flyktingpolitik.
Uppdaterat 8 dec 2012
Partiet Rättvis demokrati i Strömsund säger att kommunen måste stoppa flyktingmottagandet på grund av de skenande kostnaderna, rapporterar Östersundsposten. Kommunen har redan tagit emot 50% mer än det avtalade antalet kvotflyktingar.
"Det är underskott inom skola, social- och kommunledningsförvaltningen underbemanning inom äldrevård, skola, förskola och fritidsverksamhet, stora borgensåtaganden, eftersatt underhåll av byggnader, gator, vägar, vatten och avlopp och som bör åtgärdas snarast.", säger partiledaren Göran Edman.
Edlund säger att det är dags att kommunledningen börjar ta problemet på allvar istället för att svamla på Facebook på arbetstid betald av skattebetalarna.
Uppdaterat 12 dec 2012
Ytterligare en kommun sätter ned foten och säger nej till utökat flyktingmottagande: 
"Nej, vi kan inte ta emot fler flyktingar", säger Åmåls kommun till Migrationsverket enligt Nya Wermlands tidning.

Uppdaterat 13 dec 2012Migrationsverket har skrivit avtal om att placera 174 flyktingar i Fagersta utan att ha kontaktat kommunen. Kommunalrådet Stig Henriksson (V) varnar för att detta är mer än kommunen klarar av:
"Vi klarar inte att ta emot fler flyktingar"

Uppdaterat 19 dec 2012 Även Luleå säger nu stopp till mottagande av fler flyktingar. 

De är dock inte den enda norrländska kommunen som skriker STOPP:


Boden


Kiruna


Pajala


Älvsbyn


Uppdaterat 22 feb 2013
Trollhättans kommun som under många år haft generösa mottagningsavtal med Migrationsverket sätter nu ner foten och säger stopp. Det är det moderate oppositionsrådet Peter Eriksson anser dock att det nu får vara nog.

"Ingen vågar säga något öppet, eftersom rädslan för att förknippas med Sverigedemokraterna och rasister är stor, men vi kan inte låta SD äga en så stor och viktig fråga. Vi har tagit ett stort ansvar genom åren, medan andra kommuner smitit undan. Trollhättan har skyhög arbetslöshet, skenande socialbidragskostnader och en misslyckad integration. I det läget är det inte rimligt att Trollhättan tar emot fler flyktingar.", anser Peter Eriksson.

Uppdaterat 24 feb 2013
Umeå föreslås inte öka asylmottagningen på grund av bostadsbrist.

Uppdaterat 25 feb 2013
Under 2012 betalade Malmö ut nästan en MILJARD i försörjningsstöd, dvs. socialbidrag. Det hela är ett stort mysterium med tanke på hur många personer Malmö har tagit emot som kan bidra till generationsväxlingen.

Uppdaterat 28 feb 2013
Lindesberg förnyar inte sitt avtal med Migrationsverket på grund av bostadsbrist.

Uppdaterat 28 feb 2013
Även i Norge går kommunerna back av asylmottagningen. Det saknas jobb, bostäder och skolplatser och ersättningen från staten täcker bara 50% av kostnaderna.

Uppdaterat 2 mars 2013
Östersund gör om förskola och MICA:s lokal för funktionshindrade till asylboende, skriver Östersundsposten. Flera lägenheter viks dessutom till asylboenden.

Uppdaterat 7 mars 2013
Köpings kommun säger STOPP till migrationsverket. 
"Vi har väldigt begränsade resurser gällande allt från bostäder till arbetsmarknad och har inte möjlighet att ta in fler.", säger kommunalrådet Elizabeth Salomonsson, (S)."
Migrationsverket vill femdubbla antalet invandrare som kommunen ska ta emot...

Uppdaterat 21 mars 2013
Säg hej då till Falköping! Falköpings kommun får ta emot nästan 700 somaliska barn genom anhöriginvandring mot tidigare beräknat 250. Läget är nu akut för kommunen.

Uppdaterat 30 mars 2013
Säg hej då till Borlänge. Borlänge har tagit emot en stor mängd flyktingar och upptäcker nu att de inte börjar jobba och socialbidragen blir en stor börda för kommunen.

Uppdaterat 2 april 2013
Svenska Dagbladet uppmärksammar hur antalet vårdplatser i ålderdomshemmen minskats och kvaliteten på vården försämrats de senaste 12 åren. Under perioden har 25% av platserna försvunnit och idag finns det inte tillräckligt med platser. Endast 60% av kommunerna har tillräckligt med platser för att täcka behovet. Det är en del av vår välfärd som håller på att försvinna och vi ser tydligt varför när kommun efter kommun väljer att sätta flyktingar före sina egna invånare.

Uppdaterat 3 april 2013
Göteborg är i skriande behov av studentbostäder precis som så många andra universitetsstäder, men när det gick igenom kalkylerna för att omvandla ett ålderdomshem till studentlägenheter upptäckte de att det var ekonomiskt mer lönsamt att istället göra om det till invandrarbostäder. Och så blir nu fallet. Återigen diskrimineras svenskar till förmån för invandrare.

Uppdaterat 4 april 2013
Sundsvall stoppar nu massinvandringen efter dom från Förvaltningsdomstolen. Förra året beslutades att kommunen skulle ta emot 200 flyktingar, något som Sverigedemokraterna överklagade och fick rätt i hos Förvaltningsdomstolen, skriver Dagbladet.
"Med tanke på kommunens höga arbetslöshet, hemlösheten, bostadsbristen, utanförskapet och nedskärningarna i välfärden de kommande åren är det ytterst positivt att invandringsmottagningen till kommunen nu äntligen får den andningspaus som är så välbehövlig", säger Johnny Skalin, gruppledare för Sverigedemokraterna i Sundsvall.

Uppdaterat 27 april 2013
Miljöpartiet vill 
höja skatten om inte sparpaketen räcker för att betala flyktingmottagandet i Borlänge. Det betyder naturligtvis att vi INTE har råd med flyktingmottagandet. Svenskar straffas vidare.


Uppdaterat 1 maj 2013
Tierps kommun 
säger stopp till ytterligare flyktingmottagning i år. de har inga fler bostäder att erbjuda och vill satsa på de som redan kommit:
”Vi behöver bli bättre på att få dem till jobb, lära dem svenska och ge dem utbildning.”

Uppdaterat 2 juni 2013
Habo kommun säger nu stopp till mottagande av fler så kallade "ensamkommande flyktingbarn". 


Inga kommentarer: