Afrikan våldtog 92-årig kvinna – på julafton

Nu har det väckts åtal mot den 23-årige afrikan som misstänks för att ha brutit sig in i en 92-årig svensk kvinnas hem på julafton och utsatt henne för en bestialisk våldtäkt.

Kvinnan hade precis kommit hem från det traditionella julfirandet med barnen när den 23-årige mannen knackade på och lurade sig in i bostaden i Töreboda i Västergötland. Väl inne kastade han enligt åtalet ned 92-åringen på golvet, tog strupgrepp på henne och sade att han skulle döda henne om hon skrek. Kvinnan gjorde tappert motstånd genom att försöka klösa afrikanen i ansiktet, men han lyckades slita av hennes byxor och trosor och knuffade in henne i duschen.

Våldtäktsförsöket avbröts i och med 92-åringen lyckades låsa in sig på toaletten och förmå mannen att lämna bostaden.

Men bara en timme senare tog sig 23-åringen tillbaka in i bostaden igen – och då var motståndet lönlöst. Han ska först ha knuffat omkull kvinnan och sedan släpat iväg henne till sovrummet. Där tvingade han 92-åringen att ställa sig på alla fyra, varefter han enligt åtalet flera gånger försökte att först våldta henne vaginalt och sedan analt.

Innan han gick hotade kenyanen henne med att komma tillbaka dan därpå med kniven om hon hade ringt till polisen.

Våldtäkten uppdagades först på kvällen, när åldringens barn kom för att hämta henne till midnattsmässan. Polisen lyckades gripa 23-åringen efter bara några timmar.


Kenyanen har redan ett digert brottsregister och är parallellt åtalad för ett annat brott i Falun: olaga hot och utpressning, efter att ha hotat att bränna ned en annan persons hus.


Inga kommentarer: