Näthatsajten Aftonbladet hatar vidare


Aftonbladet fortsätter sin självgoda hatkampanj mot allt och alla som inte tycker lika som dem. Nu är det Norge och norrmännen som får sig en släng av sleven i den senaste krönikan av Ehsan Fadakar. Senast det begav sig var det Martin Aagård som spydde galla över Norge och norsk kultur och den gången, precis som nu, blev det ett ramaskri från såväl upprörda svenskar som norrmän.

Fadakars krönikan säger att med Fremskrittspartiet i regering har Norge rört sig kraftigt mot extremhögern och rasismen har blivit det nya normala.

”Allt verkar gå ut på att bevara den norska kulturen, vad den nu är värd. Norrmännen har inte direkt gjort sig kända som några hårdjobbande, smarta ­eller innovativa världs­erövrare.”
”Var är norrmännens bidrag till världen? Är det den bortskämda ung­domen som inte vill jobba?”

Fadakars krönika mötte genast massivt kritik och ilskna kommentarer i kommentarsfältet, så Aftonbladet tog helt sonika ned den efter efter några timmar. En skärmdump av kommentarerna sparades dock.

Några kommentarer:
”Hur kan en sådan här artikel publiceras i Sveriges största nättidning? Helt otroligt.”
”Den här artikeln visar hur långt ner Aftonbladet har sjunkit i sina kampanjer mot alla som inte tycker som dem själva.”
”Så mycket hat och fördomar som Ehsan sprider.”
”Ehsan Fadakar är en simpel rasist som hatar det norska folket.”

Läs mer här (FriaTider) och här (Avpixlat)

Exponerat gör den naturliga observationen och frågar sig vad som hade hänt om krönikan istället hade uttalat sig nedsättande om en annan folkgrupp:

”Allt verkar gå ut på att bevara den arabiska kulturen, vad den nu är värd. Araberna har inte ­direkt gjort sig kända som några hårdjobbande, smarta ­eller innovativa världs­erövrare. Att bli rik på olja är som att vinna på lotto.
Du må leva gott, men du är fan inte bättre än någon annan. Innan oljan var landet fattigt. Efter oljan har landet pengar, men inte mycket mer än så. Inget Ikea, ­Ericsson eller Nokia. Var är arabernas bidrag till världen? Är det den bortskämda ung­domen som inte vill jobba?”

Uppdaterat 23 nov 2013
JK väljer att inte åtala Fadakar för hets mot folkgrupp:

Det är inte hets mot folkgrupp att kalla norrmän för lata och efterblivna”Inga kommentarer: