Rasismen mot etniska svenskar uppmärksammas i DN

Folkpartisterna Robert Hannah (EU- och riksdagskandidat, Folkpartiet Göteborg) och Simona Mohamsson (riksdagskandidat Folkpartiet Göteborg) uppmärksammar rasismen  etniska svenskar dagligen får utstå i segregerade områden i en debattartikel i Dagens Nyheter. Det handlar om skolungdomar som dagligen hånas för sin svenska etnicitet och får höra skällsord som svennehora, svennebög, bonde, svennerasist, och jävla svenne.

Artikelförfattarna påpekar:
”Den senaste tidens debatt om strukturell rasism, vithetsnormer och rasifiering som vänsterrörelsen driver är djupt problematisk. Den saknar bredd eftersom den helt bortser från hur etniskt svenska arbetarklassungdomar drabbas av rasism i bland annat förortsskolor. Man väljer att bortse från den rasism som dessa ungdomar drabbas av enbart eftersom de är vita och etniskt svenska.”


De påpekar att Nelson Mandela brukade säga att ingen föds till att hata en annan person på grund av dennes hudfärg, bakgrund eller religion, trots att Mandela själv regelbundet brukade sjunga att alla vita ska mördas. Något som även den nuvarande president Jacob Zuma gör. I Sydafrika kan vi nu bevittna ett i västerländsk media föga uppmärksammat folkmord i det tysta på vita sydafrikaner (här och här). Kanske artikelförfattarna skulle ha valt ett lämpligare exempel.

Artikelförfattarna säger att det är invandrarungdomarnas känsla av utanförskap som ligger bakom deras rasism och svenskarna istället för att höja sina röster i klassrummen i tysthet knyter näven i fickan och röstar på SD.

De noterar även hur vänstern i vanlig ordning lever på att skapa splittring och snarare förstärker känslan av utanförskap:

”Vänsterns fixering vid hudfärg och ras snarare befäster uppdelningen i ”vi” och ”de” och skapar ännu mer splittring”


Nu lär det inte dröja länge innan det obligatoriska drevet mot folkpartisterna drar igång för att ha fräckheten att bryta mot gammelmedias otyglade vänsterlojalitet och falska bild av samhället.Inga kommentarer: