Etnologiprofessor: romer är parasiter

I en insändare till sanningssägarsajten eXponerat uttalar sig etnologiprofessorn Karl-Olov Arnstberg om romerna. Arnstberg är sedan tidigare känd för sina böcker han gett ut tillsammans med Gunnar Sandelin

De betraktar sig själva som överlägsna och smarta medan gadjo (icke-zigenare) är dumma, godtrogna och lättlurade. 

De rumänska och bulgariska romerna har tagit sig till Sverige därför att det är lättare för dem att försörja sig här än i sina hemländer. Det handlar inte om nöd utan bakom finns en rationell ekonomisk kalkyl. Transporterna liksom tiggeriet är organiserade och de som ligger bakom lever inte i misär, inte ens uppfattat med svenska ögon.

Media mörkar romernas brott så till den grad att den grad att till och med polisen har svårt att skaffa sig en överblicksbild eftersom etnisk registrering inte får kopplas till brottslighet i Sverige.

Åttio procent av romerna lönearbetar inte. Om det beror på att romerna är outbildade och därför inte får jobb, så får de väl börja utbilda sig. Det är deras ansvar, ingen annans. Om det beror på att de inte gillar att ta arbete åt gadjo därför att det placerar dem i en ofri och underlägsen situation (det är nämligen vad de flesta romer anser) så får de väl ändra inställning. Om de vill förbättra sitt rykte så får de väl designa om sin i dag parasitära försörjningsnisch.


Rumäner är världsledande på skimming
En polis med rumänskt ursprung och som följt polisens arbete i Rumänien förklarar: 
”Det finns oerhört många grupperingar från vanliga tiggare och de som säljer något enkelt eller spelar musik, till ligor som sysslar med åldringsbrott och inbrott. Rumäner är även världsledande på skimming. Det handlar om villainbrott och däck-, maskin- och skrotstölder."

Han påpekar att en liga, som nyligen togs i Malmö, hade fått ihop guld för tre miljoner kronor. 
”De hade hyrt hus i några veckor och gjort 50-100 inbrott, även från vårt område. Det finns någon i bakgrunden som säger ungefär hur de ska jobba, som har kollat upp vilka villaägare som inte är hemma.”

Därför ger han aldrig pengar.
Han stickar inte under stol med att många tiggare utnyttjas av ligor som gör stora vinster. Den som får pengarna rakt i fickan är mannen som har hyrt det här barnet, för barn ger alltid bättre betalt. Jag gillar inte att föda organiserad brottslighet. Därför ger han aldrig pengar.

Att tiggarna själva bekostar resan hit genom att låna eller med hjälp av hembyn är ofta inte sant, anser han.
”De rumänska bussarna kostar ändå 150 euro enkel resa väg.”

Relaterat

Inga kommentarer: