Komplicerad regeringssituation väntar efter valet

Om Feministiskt initiativ tar sig in i Riksdagen väntar ett komplicerat läge för regeringsbildning. Fi kan nämligen då omedelbart väntas slå sig samman med Vänsterpartiet och Miljöpartiet och bilda ett starkt Sverigehatande extremistblock om ca. 23% eller mer, hemska tanke:

Fi 4.0%
V 8%
Mp 11%
                      (cirkasiffror baserade på senaste från status.st)

Partierna har en stark antietablissemangspolitik som gemensam nämnare. Vi har fler sk. genusdagis - för att hjärntvätta sönder våra barns könsuppfattning, försvarsfientlighet - vem behöver ett försvar i dessa dagar?, industrifientlighet - fördyrad el, vidöppna gränser för obegränsad invandring – kommer att krossa kommuner som redan går på knä, och mer manshat, att vänta om de skulle hamna i en maktposition efter valet.

Denna extremistfalang har dessutom starkt stöd i flera av sina profilfrågor att vänta från såväl Moderaterna som Centerpartiet. Kom ihåg Fredrik Reinfeldts heta kärlek till Miljöpartiet och Centerpartiets omvandling till ett borgerligt miljöparti. Moderaterna är tillsammans med Miljöpartiet skyldiga till den invandringskatastrof som för närvarande skakar vårt land, även om gammelmedia närmast krampaktigt håller fast vid sin praxis att rasiststämpla alla som vågar kritisera den förda invandringspolitiken.

Minns att orsaken till Centerns låga siffror började i och med deras öppna diskussion om sitt idéprogram där det ingick att helt öppna Sveriges gränser (helt i linje med Mp) tillåta månggifte (något inte bara Miljöpartiets islamister utan också Moderaternas islamist Abdirisek Waberi säkert uppskattar särskilt mycket), avskaffa skolplikten och slopa arvsrätten

Socialdemokraternas intresse för en koalition lär däremot var relativt svalt, med tanke på att de rör sig allt längre från sina tidigare regeringspartners Mp och V. Socialdemokraternas politik ligger snarare närmare Folkpartiet och Centerpartiet numer och trevare har redan sänts ut åt det hållet. Centern och Folkpartiet har dock stått fast vid sin Allians och lär fortsätta med det tills den faller.

Räkna med att Sverigedemokraterna fortsätter att stärkas till drygt 15% i Riksdagsvalet och tar röster från såväl Moderaterna som Socialdemokraterna. Det finns en stor potentiell skara väljare som går under radarn för opinionsinstituten, t.ex.:

  • Sd-positiva LO-arbetare är ett tungt skepp som sakta får upp farten allt mer;
  • unga förstagångsväljare som lever i verkligheten och dagligen får uppleva hur svenska elever utsätts för rasistiska tillmälen som ”svennehora” och”svennebög” 
  • pensionärerna – Sd är det enda partiet som vill avskaffa pensionärsskatten helt, förutom stora satsningar på just pensionärerna
  • landsbor – Sd är ett mycket landsbygdsvänligt parti med sin ”Den levande landsbygden”-politik 
  • konservativa väljare som uppskattar Sd:s starka kristna budskap och försvarsvänliga politik och allmänt konservativa hållning (minns trenden bland Kristdemokrater att gå över till Sd)
  • slutligen har vi gruppen kvinnor som nu på allvar börjar få upp ögonen för Sd

Allt detta sammanräknat bådar för en potentiellt minst sagt komplicerad situation för talmannen att reda ut efter valet.


RelateratInga kommentarer: