Utlänningar bakom rånvåg mot äldre dömda

De två männen, 20 och 23 år gamla, dömdes av Hudiksvalls tingsrätt till fyra respektive fem års fängelse ansvariga för rånvågen mot äldre. Den 28-åriga kvinnan dömdes till två års fängelse för brotten.

Alla tre ska utvisas efter avtjänat straff.

Några exempel: 

  • Man, 74, blev av med sin plånbok efter att tre personer följt efter honom från en affär i centrala Örebro. När han gick in i en byggnad tog de plånboken ur hans kavajficka och kunde ta ut 16 000 kronor från hans konto. 
  • Kvinna, 89, satt i bilen och hade handväskan runt halsen när tre personer som följt efter henne från matbutiken kom fram på gårdsplanen. De viftade med en tidning för att distrahera och det var först när hon kom in som hon märkte att plånboken var borta. De hann tömma hennes konto.
  • Kvinna, 72, besökte ett äldreboende när tre personer kom dit och försökte sälja en tidning. Hon sa nej, men även här distraherade de brottsoffret och tog hennes plånbok. Blev av med diverse kort och 300 kronor i kontanter.
  • Kvinna, 79, blev förföljd från affären av tre personer. När hon parkerade utanför sitt seniorboende kom två män fram och öppnade hennes dörr. Hon var fortfarande fastspänd när de distraherade henne och tog hennes plånbok. De lyckades tömma hennes konto.
  • Man, 90, var och handlade och blev efter attackerad av två personer. De ville ha pengar, men när han vände sig om och gick hade de omkull honom. Han slog till en av dem med en limpa innan de försvann med hans plånbok. Blev av med närmare 3 000 kronor. 
Inga kommentarer: