En dag i MPs Sverige...


Misär i kommunerna
I rubrikerna läser vi om ytterligare en elev som försökt begå självmord. Det här sa hon in en intervju innan:
Jag orkade inte längre, snyftar hon på sjukhuset. De skriker Jävla svennehora efter mig hela dagarna, knuffar mig och tafsar på mig helt öppet. Det var mycket bättre innan skolan tvingades ta emot alla flyktingar. Och det är så stökigt i klassrummet sedan vi slogs ihop med den andra klassen. Det är aldrig tyst så man kan koncentrera sig och plugga. Jag har ont i huvudet ofta nu, det hade jag aldrig förut

Nya skandaler om helvetet i äldrevården kommer nu nästan dagligen, sedan kommunerna tvingas lägga alla pengar på flyktingmottagningen. Gamla människor som får liggsår för att det saknas tillräckligt med personal för att hinna vända dem; de får ligga i blöta blöjor för personalen hinner inte med längre, sedan personalnedskärningarna.
Problemet har ju tydligt eskalerat nu, sedan landet öppnade gränserna för flyktingmottagningen och kommunerna tvingades ta emot dem. Alla renoveringsprojekt vi hade på gång i kommunen har lagts på is, vi måste skära kraftigt i budgeten för både äldrevård och skola för att ha råd” säger kommunordföranden.

Miljön blir lidande
När man åker bil genom landet ser man nu kalhyggen där det tidigare fanns stora, välmående skogar, sedan de stängde kärnkraftverken och satsade på vindkraft istället. 

Vi får läsa om allt smutsigare luft, sedan kolkraftverken i Tyskland började köra för fullt, för att kunna förse Sverige med energi för att täcka upp för den nedlagda kärnkraften. Kunde de inte bara ha börjat driva kärnkraftverken på torium istället för uran? De kan ju ändå inte få härdsmälta.


Företagen flyttar utomlands i allt snabbare takt
Flygbolagen flyttar huvuddelen av sin flotta utomlands där bränslet är billigare, efter att MP fått igenom sina höjda bränsleskatter och -priser. Piloter, flygvärdinnor och flygplatspersonal sägs upp. 


Arbetslösheten ökar
Arbetslösheten rusar mot allt högre nivåer. De flesta är nyanlända flyktingar, men även det stora antalet som är offer för nedlagda eller utflyttade industrier ökar för varje dag. 

Ytterligare ett företag tvingas lägga ned verksamheten, sedan det blivit alltför dyrt att fortsätta med de nya höga priserna på el och transporter.
MP-regeringen ville att vi skulle ge våra anställda 6 timmars arbetsdag, till samma lön. Var ska de pengarna komma ifrån? Vi skulle bli tvungna att avskeda annan personal för att ha råd med det, när vi borde anställa mer för att fylla upp för den minskade arbetstiden
Vi hade inget val, vi var tvungna att lägga ned” säger personalchefen för ett transportbolag. “Alla anställda får gå med omedelbar verkan” 
Det är en tragedi för alla här på orten” säger kommunordföranden. “Många arbetade på det bolaget, som nu blir arbetslösa har egna familjer. Vad händer med dem nu? Hur ska kommunen nu har råd med flyktingarna vi tvingades ta emot? Det är ju inte precis som att de jobbar...

Landets ekonomi blir lidande
Sverige underskott har nu växt så mycket att landet har gått från att vara det mest välmående i Europa (och världen) till att höra till den näst sämsta gruppen. Det har blivit dyrare att ta lån utomlands för landets finansiering, eftersom landets inkomster rasar, tack vare Miljöpartiets politik.
Relaterat
Varför vill Miljöpartiet straffa svenskarna?
Miljöpartiet sprider hatpropaganda
MILJÖPARTIET FORTSÄTTER ATT SKATTESTRAFFA SVENSKA FOLKET
Inga kommentarer: