Hatad ex-president skryter med hur mycket USA mutade honom

På sin Facebooksida talar Georgiens forna president Saakasjvili om hur mycket han saknar sin tid som president i Georgien och avlönad av USA. Han publicerar till och med dokument som bevis på hur mycket han tjänade: nästan 200 000 dollar om året. Nu tjänar han 267 dollar i månaden, nästan 2400 kr/mån.

Inte undra på att befolkningen i Odessa rasar mot sin nye guvernör och kräver hans avgång. De vill inte att en känd krigsförbrytare ska komma och starta en ny massaker, säger lokala anti-Maidanaktivister. De har till och med släppt upp en ballong med den berömda bilden på när han tuggar sin slips av rädsla. Aktivisterna har också gått omkring med en get med en likadan röd slips och USA:s flagga hängande på sig. De säger att han startade massakern i Sydossetien och nu är han här för att starta en ny i Transnistrien, en Rysslandsvänlig liten enklav mellan Ukraina och Moldavien. Stora trupper närmar sig nu Transnistrien.

Samtidigt har Georgiens kammaråklagare bett Ukraina att anhålla och överlämna Saakasjvili till Georgien. Ukraina (läs USA) vägrar.

 
Den berömda bilden på Saakasjvili från TV-sändningen när han får reda på att USA 
inte skulle stå bakom honom i hans attack på sin egen befolkning i Sydossetien.Inga kommentarer: