Georgiens forna president anställer bara fotomodeller

Ukrainas president Poroschenko gav Georgiens forna president Saakasjvili posten som guvernör i regionen Odessa och nu gör Saakasjvili rubriker genom sin nya anställningspolicy: alla ska vara unga och snygga som fotomodeller. Först gällde det Odessas tullkontor och nu hans nya assistent – en 25-årig vacker brunett med skådespelaraspirationer, Yulia Marushevska. Hon blev känd som ansiktet utåt för den ukrainska senaste revolutionen, genom en video där hon står i Kiev och talar sig varm för färgrevolutionen. Videon påstods vara från gräsrötterna i Euromaidanrörelsen och blev snabbt viral, men det visade sig senare att den i själva verket var filmad av professionella filmmmakare i Hollywood.

Yulia Marushevska
Saakasjvili stoltserar till och med på sin Facebooksida med att inga av han nya anställda har någon erfarenhet som statstjänstemän, något som han ser som en styrka. USA kommer för övrigt att betala lönerna till hela Saakasjvilis team samt skicka poliser från Kalifornien för att träna upp Odessas poliskår. 

 

Saakasjvili och Poroschenko har för övrigt mycket gemensamt:
  • Båda var/är USA lydiga knähund.
  • Båda attackerade sin egen befolkning.
  • Båda anlitade samma amerikanska firma för legionärer när de ville attackera sin egen befolkning:  Saakasjvili när han attackerade befolkningen i Sydossetien och Poroschenko när han attackerade befolkningen i den nyutropade republiken Novorossiya. På Saakasjvilis tid kallades legionärsfirman Blackwater, nu Akademi.
 
I båda attackerna kom Ryssland till undsättning. I Sydossetien militärt och i Novorossiya humanitärt.

Inga kommentarer: